CBD uitleg

Cannabidiol

CBD, voluit cannabidiol, is een werkzame stof die wordt gewonnen uit bladeren en bloemtoppen van industriële hennep (vezelhennep), een hennepvariant die legaal geteeld wordt. Het wordt onder andere verkocht als voedingssupplement, in de vorm van olie.

Cannabidiol komt wel van de hennepplant, maar is niet verslavend, werkt niet geestverruimend en geeft geen hallucinaties. Je houdt de druppels even onder de tong en slikt ze daarna door. Het mondslijmvlies neemt de werkzame stof snel op. CBD-olie in lage concentraties, zonder de hallucinerende THC, geeft over het algemeen geen bijwerkingen en kan door vrijwel iedereen gebruikt worden, zolang er op de aanbevolen dosering wordt gelet.

Er zijn nog geen wetenschappelijke aanwijzingen dat de olie aandoeningen geneest. Wel kan het helpen om klachten als gevolg van bepaalde medicijnen te verminderen. Veel artsen zijn in ieder geval enthousiast over de therapeutische werking ervan.

Wanneer CBD-olie te gebruiken? Bijvoorbeeld bij angst en stress, verlichting van pijn, slaapproblemen, diabetes, ziekte van Parkinson, menstruatie stress, geheugen problemen, innerlijke onrust, voor gezonde luchtwegen, en voor alle organen om er enkele te noemen.

De reden waarom wij CBD-olie in ons assortiment opnemen is dat het naast de vele positieve eigenschappen ook bijdraagt aan de versterking van ons immuunsysteem en dat is gezien het huidige corona-tijdperk een belangrijke eigenschap.